DE ACTUALITATE

O recentă modificare a legislaţiei în domeniul produselor de pescuit le permite pescarilor români să concureze în condiţii egale cu cei europeni

O recentă modificare a legislaţiei în domeniul produselor de pescuit le permite pescarilor români să concureze în condiţii egale cu cei europeni, a declarat la Radio România Actualităţi noul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Horia Constantinescu.

Acesta vorbea recent despre existenţa unui dublu standard pe această piaţă, în condiţiile în care peştele românesc era considerat proaspăt doar două zile, iar cel italian, de exemplu, avea un termen de 21 de zile. La 10 iunie, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară a modificat legislaţia privind controlul produselor de pescuit, astfel că a reglat acest aspect.

Horia Constantinescu:Chiar şi aşa, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare consideră că legislaţia europeană în domeniul piscicol este învechită şi a declarat că speră ca normele europene să fie realizate şi pe baza informaţiilor furnizate de autorităţile din România.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Anchetatorii au reluat ieri percheziţiile la casa inculpatului Gheorghe Dincă

Închide