DE ACTUALITATE

Operatorii de telefonie mobilă vor fi obligaţi să importe telefoane configurate pentru primirea mesajelor prin RO-ALERT (audio)

Operatorii de telefonie mobilă din România vor fi obligaţi să importe telefoane care să fie deja configurate pentru primirea mesajelor prin sistemul RO-ALERT. Măsura se va aplica în termen de şase luni de la publicarea în Monitorul Oficial a unei ordonanţe de urgenţă privind operarea acestui sistem. Telefoanele pe care operatorii de telefonie mobilă le au în depozite, dar care nu sunt configurate corespunzător vor putea fi vândute până la epuizarea stocurilor. Precizările au fost făcute astăzi într-o dezbatere publică de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat:

Ordonanţa de urgenţă prevede şi sancţiuni contravenţionale pentru operatorii de telefonie mobilă care nu vor respecta noile reguli. Aceştia vor avea obligaţia de a transmite, ca şi până acum, cu prioritate mesajele prin RO-ALERT şi să ofere autorităţilor feedback dacă mesajele au fost trimise sau nu.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Ministrul Sănătății, la Târgu-Jiu

Închide