DE ACTUALITATE

Ore de educație sexuală în școli?

ONG-urile cer acordul părinților

Împarte cu prietenii tăi

Mai multe organizaţii neguvernamentale le cer autorităţilor să promoveze cu mai mult discernământ educaţia sexuală în şcoli. Într-o scrisoare deschisă adresată miniştrilor Educaţiei şi al Sănătăţii, semnatarii solicită ca studiul unei eventuale discipline şcolare care să cuprindă ore de educaţie sexuală să se facă numai cu acordul părinţilor, ţinând seama de caracterul cu totul aparte al unei astfel de materii.

Reprezentanţii celor peste 80 de organizaţii neguvernamentale admit importanţa informării cât mai corecte şi complete a copiilor, dar apreciază că o abordare forţată a acestei probleme poate crea traume chiar mai mari decât lipsa informaţiilor în sine. În consecinţă, semnatarii Apelului solicită introducerea în şcoli a unei discipline opţionale care să armonizeze tema sexualităţii cu ansamblul relaţiilor familiale şi sociale.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai Educaţiei au anunţat că iau în calcul introducerea obligatorie a orelor de educaţie sexuală în şcoli, fără a preciza când vor apărea în programă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: RRA

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
Carte de salvare la bord

Ati auzit de „cartea de salvare” a masinii? Aflați aici cat de importanta este!

Închide