DE ACTUALITATE

Papa Francisc, alaturi de romani

Iata mesajul plin de regret exprimat de Suveranul Pontif pentru tragicul incendiu din clubul Colectiv.

Împarte cu prietenii tăi

Suveranul Pontif și-a exprimat ”adânca durere pentru incidentul tragic care a avut loc într-o discotecă din București, în care și-au pierdut viața foarte mulți tineri”. Mesajul Papei Francisc a fost trimis preşedintelui Klaus Iohannis prin intermediul unei telegrame, potrivit Radio Vatican.

Astfel, Sfintele Părinte a ţinut să sublinieze existenţa ”apropierii sale spirituale față de familiile victimelor, de autoritățile guvernului și de întreaga națiune”.

În încheiere, Papa Francisc i-a încredințat ”milostivirii Domnului pe cei care au murit într-un incident atât de dramatic”.

”Zilele acestea, ieri, şi Biserica Catolică s-a rugat, în toate bisericile catolice pentru cei care au murit în acest loc şi pentru familiile lor care plâng, care suferă. Şi cu gândul acesta am venit şi eu, să mă alătur tuturor în acelaşi simţământ de credinţă, rugându-ne pentru cei care au plecat din această lume şi totodată rugându-ne şi pentru cei care au rămas cu lacrimi. Îmi cer iertare pentru că noi toţi din ţară nu am făcut nimic deosebit ca să evităm dezastrul.

NU cred că am lucrat timp de 25 de ani, noi – bisericile, în a schimba aceste fărădelegi. Mi se pare o nedreptate, dar mai cred încă un lucru: nimic nu se întâmplă doar din voinţa lui Dumnezeu. Ceea ce s-a întâmplat aici a fost din vinovăţia oamenilor. De ce să dăm vina pe Dumnezeu? Eu am vrut să fiu aici, să mă rog cu voi, să dau un semn de solidaritate, în rest…”, a spus şeful Bisericii Catolice.

În urma incendiului de vineri seară din clubul Colectiv, şi-au pierdut viaţa 32 de persoane, iar alte 130 sunt internare, conform ultimul bilanţ al victimelor.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Centrul Bucurestiului, blocat de protestatari

Protestatarii spun că vinovați ar fi premierul Victor Ponta, ministrul de interne, Gabriel Oprea, și Primarul Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone.

Închide