DE ACTUALITATE

Patru localități din Dolj intră de la miezul nopții în ”scenariul roșu”, iar alte șase în scenariul galben

 Bechet, Breasta, Gogoșu şi Malu Mare sunt cele patru localități doljene unde  incidenţa cumulată a cazurilor Covid-19 în ultimele 14 zile a depășit 3 la mia de locuitori, ceea ce a determinat autoritățile să impună măsuri stricte.  

Astfel, de la miezul nopții,  purtarea măștii de protecție este obligatorie în  toate spațiile publice, de la această măsură fiind excluși copiii sub cinci ani, iar unitățile de învățământ vor funcționa doar în sistem online.

Se închid  cinematografele și instituțiile de spectacole și concerte, fiind interzisă și organizarea în aer liber a evenimentelor publice sau private. De asemenea restaurantele și cafenelele vor fi închise în interior.

În cazul celor din  hoteluri și  pensiuni, activitatea se poate desfășura doar pentru persoanele cazate. Se închid și sălile de jocuri de noroc, cu excepția agențiilor Companiei Naționale “Loteria Română” și a agențiilor de pariuri sportive. Noile restricții vor fi în vigoare, până pe 8 noiembrie.

Până la aceeași dată,  alte șase localități din Dolj, unde incidenţa cumulată a cazurilor de infectare în ultimele 14 zile este cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori, sunt în scenariul galben. Este vorba despre Amărăștii de Jos, Amărăștii de Sus, Brădești, Leu, Segarcea și Șimnicu de Sus.

În aceste  localități  restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc, vor fi deschise între orele 6.00 și 23.00  și doar la 30% din capacitatea maximă a spațiului. Aceeași măsură este valabilă și în cazul instituțiilor de spectacole, iar evenimentele în aer liber nu mai sunt permise.  

%d blogeri au apreciat: