DE ACTUALITATE

Personalitatea zilei: Arnold Schwarzenegger!

Afla povestea „stejarului austriac” nascut la 30 iulie 1947.

Împarte cu prietenii tăi

Arnold Schwarzenegger, fost culturist și actor american originar din Austria, politician republican, a servit ca cel de-al treizeci și optulea guvernator al statului California.

Schwarzenegger și-a câștigat faima ca actor Hollywood-ian în filme de acțiune. În zilele când era campion mondial de culturism a fost supranumit „stejarul austriac” și „Arnold cel Tare”. Supranumele „Arnie” l-a dobândit în timpul carierei de actor, iar mai recent a fost numit „the Governator” (combinarea cuvintelor governor și terminator, după filmele din seria de filme „Terminator”).

arnoldArnold Schwarzenegger a fost ales la 7 octombrie 2003 guvernator al statului California într-un scrutin special, numit recall election, menit să înlocuiască fostul guvernator al statului California, Gray Davis.  La 16 septembrie 2006 a anunțat că va candida din nou pentru un mandat complet în alegerile pentru funcția de guvernator, pe care, de altfel, le-a câștigat.

În mai 2004 și 2007, Schwarzenegger a fost numit unul din cele 100 de persoane cele mai influente, pe acel an. Al doilea mandat s-a încheiat în 2010, el nemaifiind eligibil pentru un al treilea.

Schwarzenegger a fost căsătorit cu ziarista și scriitoarea Maria Shriver, cu care are patru copii. În 2011 s-a aflat că el mai are un copil, cu o fostă angajată, motiv pentru care soția sa a hotărât să se despartă de el și să ceară divorț.

 

Sursa: ro.wikipedia.org

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
30 iulie- Ziua Internaţională a Prieteniei

Ziua in care iti iei prietenii de mana si le spui cat de mult conteaza pentru tine.

Închide