DE ACTUALITATE

Personalitatea zilei: Ben Affleck!

Considerat mai ales la începuturile carierei doar o figură frumoasă a Hollywood-ului, Ben Affleck a reușit să se impună mai ales prin rolurile sale din pelicule controversate și stranii precum Dogma sau Good Will Hunting, capodoperă care i-a adus și un Premiu Oscar pentru cel mai bun scenariu, scris în colaborare cu bunul său prieten Matt Damon.

Este născut pe 15 august 1972 în Berkeley, California. Are un frate mai mic, Casey Affleck, de asemenea actor. Când Ben era încă copil, familia s-a mutat în Boston, Massachusetts, unde avea să facă primii săi pași spre o carieră artistică de succes. Își face debutul la vârsta de opt ani într-o producție școlară, iar în același an îl cunoaște pe Matt Damon, cu doi ani mai mare, care locuia pe aceeași stradă.

ben

 

În 2006 obține Premiul pentru cel mai bun Actor la Festivalul de film de la Veneția pentru rolul George Reeves din Hollywoodland.

După ce regizează Argo și joacă în propriul său film, este recompensat în 2013 la Gala Oscar, cu cel mai râvnit trofeu, Premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: