DE ACTUALITATE

Personalitatea zilei: Dan Puric!

Actor și regizor de teatru român, Dan Puric este autorul unor spectacolele de pantomimă ce au fost transmise de televiziuni din strainatate.

Împarte cu prietenii tăi

Dan Puric (n. 12 februarie 1959) este un actor, eseist, autor și regizor de teatru român care a jucat în piese de teatru, în film și în spectacole de televiziune. Spectacolele sale – Toujours l’amour, Made in Romania, Costumele, Don Quijote – au fost reprezentate în mai multe țări.

Este absolvent al Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica din orasul natal si a activat la Teatrul din Botosani (1983 – 1988), pentru ca apoi sa fie angajat al Teatrului National din Bucuresti. dan-puric-579591l-poza

În film, a jucat rolul principal în coproducția româno-sârbă Broken Youth, iar spectacolele sale de pantomimă au fost transmise de televiziunile BBC Belfast Royal College, 3SAT Frankfurt și RTL Luxemburg.

dan-puric-631777l-pozaA mai jucat în filme pentru televiziunea publică din Lausanne, Elveția.

A participat în 1996 la Chicago la al patrulea Congres Internațional de Educație al orașelor de limba franceză și engleză The Arts and Humanities as Agents for Social Changeunde a primit Premiul Chicago Artists International Program.

În ciuda faptului că Andrei Pleșu îi reproșează faptul a dezvoltat un „sindrom de guru”, actorul și regizorul Dan Puric nu renunță la conferințele sale care i-au adus notorietate, chiar și în afara scenei, dar și numeroase critici. Astfel, el va susține, pe 2 martie, la Palatul Național al Copiilor din București, conferința „Dan Puric: A iubi…”. El va vorbi despre iubirea de aproape, de țară, de iubirea de mamă, dar și despre starea de îndrăgostire.

Dan Puric este cetatean de onoare al orasului Cernavoda.

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Gândul zilei

Închide