DE ACTUALITATE

Personalitatea zilei: David Schwimmer!

Actorul din „FRIENDS” implineste astazi 50 de ani!

Împarte cu prietenii tăi

David (Larry) Schwimmer s-a nascut in Queens, New York, la 2 noiembrie 1966, si a crescut in Los Angeles, California de Sud, unde a si invatat la liceul Beverly Hills.

david-schwimmer-121046lUn profesor l-a indemnat sa urmeze un curs de actorie de vara la Universitatea Northwestern, pe care mai apoi a urmat-o si a obtinut diploma in domeniul actoriei si regiei. In 1989 a avut primele tentative de a patrunde la Hollywood si a fost distribuit in rolul unui ucigas intr-un serial thriller – A Deadly Silence.

Primul sau mare succes l-a reprezentat rolul lui Ross Geller in sitcom-ul „Friends”, ce a adus o recunoastere mondiala pentru toti cei 6 actori principali.

Unul dintre cele mai recente roluri ale sale de pe micile ecrane este cel al logodnicului hippie in The Wonder Years. Fostul interpret al lui Ross din serialul „Friends” (pentru care a fost nominalizat la premiile Emmy), locuieste momentan în Marea Britanie unde a regizat, pentru prima data, un film: comedia romantica Run, Fat Boy, Run.

 

Sursa: cinemagia.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Gândul zilei

Închide