DE ACTUALITATE

Personalitatea zilei: Diane Lane!

Diane Lane s-a nascut pe 22 ianuarie 1965 la New York si este o actrita americana foarte apreciata.

Si-a facut debutul la 13 ani in “A little romance” iar la putin timp dupa aceea a aparut pe coperta revistei Time.

La 12 ani a jucat in “The Cherry Orchard” si a intrat intr-un program rapid la Hunter College High School. La 13 ani a refuzat un rol pe Broadway in “Runaways” pentru a-si face debutul in film alaturi de Laurence Olivier in “A Little Romance”. La inceputul anilor ’80 a facut trecerea cu succes de la actorul copil la actorul adult. Si-a facut aparitia apoi in “The outsiders” in 1982 si “Rumble fish” un an mai tarziu. A aparut apoi in “The cotton club” si “Streets of fire” care au fost esecuri comerciale.

walkonthemoon-e1352178219111Dupa esecul cu “The cotton club” a renuntat la actorie pentru a sta cu mama sa, insa a revenit la actorie pentru a juca in “The big town” si “Lady Beware”, si odata cu aparitia in miniserialul “Lonesome dove” a avut mare succes si a fost nominalizata la un premiu Emmy pentru rolul sau. Au urmat rolurile din “My new gun”, “Chaplin” iar pentru “A walk on the moon” in 1999 a primit numeroase laude. Lane a primit o nominalizare la Independent Spirit Award pentru “Best female lead”.

In 2002 Lane a jucat in “Unfaithful”, apoi in “Under the Tuscan Sun”. In “Nights in Rodanthe” in 2008 a jucat alaturi de Richard Gere, iar apoi a jucat in “Jumper” si “Untraceable” in acelasi an.

In 2010 Lane a aparut in “Secretariat” un film Disney.

 

 

Sursa: cinemagia.ro

%d blogeri au apreciat: