DE ACTUALITATE

Personalitatea zilei: Orlando Bloom!

Cel mai vanat burlac al anului 2004, cunoscut pentru rolurile din Troia, Stapanul inelelor si Piratii din Caraibe implineste astazi 40 de ani!

Împarte cu prietenii tăi

Orlando Jonathan Blanchard Bloom s-a nascut pe 13 ianuarie 1977 in Canterbury, Marea Britanie.

Orlando a foat botezat dupa compozitorul secolului 17 Orlando Gibbons si mai are o sora Samantha Bloom cu doi ani mai mare ca el. Inca de mic Orlando Bloom nu a fost un copil academic sau atletic, abia a reusit sa termine liceul St. Edmunds`s din Carterbury datorita bolii numite dislexie.

A fost incurajat de mama sa sa ia lectii de teatru. In 1993 s-a mutat la Londra pentru a se perfectiona in arta dramatica. In acest timp el a obtinut roluri minore in Casualty si Midsomer Murders.

Primul rol important a lui Orlando Bloom a fost în filmul „Wilde” (1997), film apreciat de critici, și care i-a adus multe oferte de roluri, pe care el le-a refuzat însă, pentru a face teatru. După „Wilde”, Orli a urmat „Școala de Muzică și Teatru Guidhall” pentru trei ani.

orlando 3Apoi Peter Jackson a „descoperit” în 1999 frumusețea clasică a lui Orlando Bloom pentru mult mediatizata trilogie „Stăpânul Inelelor” („The Lord of the Rings”).

Prezent la audițile pentru „Stăpânul Inelelor”, Orlando alege să dea o probă pentru Faramir, dar regizorul Peter Jackson nu îl acceptă în acest rol, considerând că este mult mai potrivit pentru Legolas.”Legolas nu vorbește mult – preferă să lase faptele să o facă.”

Următoarele 18 luni și le petrece în Noua Zeelandă, învățând să călărească și să tragă cu arcul.

După ce a jucat în cele trei fime din „Stăpânul Inelelor”, a lucrat cu Ridley Scot in „Elicopter la pământ” („Black Hawk Down”).

În 2003 au fost lansate „Banda lui Kelly”, „Pirații din Caraibe: Blestemul Perlei Negre” și „Întoarcerea Regelui”-cel de-al treilea film al trilogiei „Stăpânul Inelelor”.

orlando 1În 2004 au avut loc premierele la „Troia” și „Meciul cel mare” („The Calcium Kid”).Tot în 2004, Orlando Bloom a jucat primul său rol principal într-o producție importantă, „Regatul Cerului” („The Kingdom of Heaven”), din nou împreună cu Ridley Scott. A jucat rolul principal- Drew Baylor în filmul „Elizabethtown”, în regia lui Cameron Crowwe.

Filmul independent „Haven” („Refugiul”) a debutat în 2004 la Festivalul de Film din Toronto. Orlando Bloom a jucat și a și co-produs filmul.

În 2002 a fost nominalizat de revista „Teen People” printre cei mai atrǎgǎtori actori mai tineri de douǎzeci și cinci de ani, iar revista „People” îl desemneazǎ ca fiind cel mai vânat burlac al anului 2004.

Bloom incerca sa-si traisca viata personala cat mai normal, el fiind un fan al echipei de fotbal Manchester United, in timpul filmarilor Kingdom of Heaven a adoptat un caine pe nume Sidi, a iesit cu mai multe actrite si modele cum ar fi: Kate Bosworth, Miranda Kerr, Miranda Kerr, Uma Thurman, Kirsten Dunst, Sienna Miller, Jessica Biel, Penélope Cruz printre care si colega sa de platou din Piratii din Caraibe Naomie Harris. De altfel Bloom are o colectie impresionanta de rupturi de oase si coaste. Din cauza acestora chiar putea sa-si petreaca restul vietii intr-un scaun cu rotile.

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Gândul zilei

Închide