DE ACTUALITATE

Personalitatea zilei: Reese Witherspoon!

Laura Jeanne Reese Witherspoon (22 martie 1976), cunoscută profesional ca Reese Witherspoon, este o actriță amercană de film, laureată în 2006 a Premiului Oscar. În anul 2004 a jucat în filmul Vanity Fair, o ecranizare a romanului Bâlciul deșertăciunilor scris de William Makepeace Thackeray.

Inca de la 7 ani, destinul ii aduce posibilitatea de a aparea intr-o reclama pentru o florarie. Imediat incep lectiile de actorie: drumul spre glorie e stabilit. Pana la 11 ani castiga concursuri locale pentru mici talente. Adolescența sa inseamna castinguri pentru reclame care o aduc in fata producatorilor. La 13 ani pleaca la Los Angeles unde da o proba si este imediat acceptata pentru primul sau rol important in „The Man on the Moon”. Preia numele mamei sale si devine Reese Witherspoon. Incepe o serie de roluri pentru adolescenta care nu isi neglijeaza studiile, desi aflata la distanta de scoala si casa. Cu toate ca filmele in care apare nu sunt mari succese la box-office, tanara Reese isi consolideaza imaginea de actrita. Idolul sau actoricesc este Meryl Streep si ca urmare primeste porecla „Micuta Meryl”.

In 1997, la implinirea varstei de 21 de ani, il cunoaste pe actorul Ryan Philippe- unul din invitatii aflati la petrecere. Cei doi se casatoresc in iunie 1999. In septembrie acelasi an li se naste primul copil -Ava Elizabeth, urmata de un fiu, Deacon, in octombrie 2003. Cei doi divorteaza in iunie 2008.

Odata cu rolul sau din „Legally Blonde” dovedeste, ca si personajul sau din film, ca este mai mult decat o figura blonda, primind si prima sa nominalizare la Globul de Aur.

In 2005 se implica activ intr-o campanie pentru apararea vietii private, atacand paparazzi care abuzeaza de rabdarea si bunul-simt al vedetelor. Pe langa succesul civic din aceasta campanie, Reese apare in doua filme dintre care unul, „Walk the Line”, ii aduce un Glob de Aur, un premiu Bafta si un Oscar -toate inainte de a implini varsta de 30 de ani.

A fost recompensată cu o stea pentru filmele sale, aflată în partea de sud, aria 6200, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.

 

Sursa: cinemagia.ro

%d blogeri au apreciat: