DE ACTUALITATE

Personalitatea zilei: Taylor Swift!

In ultimul an, Taylor Swift a castigat peste 170 de milioane de dolari, reusind sa le detroneze pe Adele si Beyonce.

Împarte cu prietenii tăi

Taylor Alison Swift (n. 13 decembrie 1989, Wyomissing, Pennsylvania, SUA) este o cântăreață și cantautoare de muzică pop-country. Astăzi, Taylor împlinește 27 de ani.

La 11 ani, Taylor Swift a făcut prima ei călătorie la Nashville, pentru a semna un contract cu o casă de discuri, iar în 2006 ea a început un contract cu casa de discuri Big Machine Records.

Shania Twain a avut cea mai mare influență asupra lui Swift. Alte persoane care au influențat-o sunt bunica ei, LeAnn Rimes, Tina Turner și Dolly Parton. Bunica ei a fost cântăreață de operă și deseori o asculta, iar din copilărie a iubit muzica lui Patsy Cline și Dolly Parton. După părerea ei, Dixie Chick și Shania Twain au influențat-o și ele.

Al doilea album de studio a lui Taylor, Fearless a fost lansat în SUA pe 11 noiembrie 2008. Albumul a ajuns pe locul 1 în Billboard 200 Album Chart. S-a vândut în 592.304 de exemplare în prima săptămână un mare debut country pentru orice artist. Primul single, Love Story a ajuns un mare hit și a ocupat locuri fruntașe în topurile country și topurile pop. Acesta i-a dat cel mai bun start online pentru orice album country din istorie. În a opta săptămână de la lansare, Fearless s-a vândut în 338.467 de exemplare.

Videoclipul single-ul Love Story, lansat pe 12 septembrie 2008, a fost inspirat din povestea Romeo și Julieta. Melodia a ocupat locul 2 în iTunes Store Top Downloaded Songs și locul 4 în Billboard 100. A mai fost numit și semnătura lui Swift. După 15 săptămâni în care a fost pus la posturile radio, Love Story a devenit primul single country care a intrat pe locul 1 în clasamentul Nielsen BDS CHR/Top 40.

Al doilea single de pe Fearless a fost lansat pe 8 decembrie 2009. Videoclipul a avut premiera pe 7 februarie 2009 la CMT. Din păcate, melodia era cât pe cale să ocupe locul 1 în Billboard Hot Country Songs. „Forever & Always” altă melodie de pe album, este bazată pe relația lui Taylor cu Harry Styles.

Este primul artist din istorie din Nielsen SoundScan cu două albume diferite în top 10 în clasamentul de la sfârșitul anului. A devenit și prima femeie din istorie care a avut un single country timp de opt săptămâni pe locul 1 în Billboard 200.

Taylor Swift a semnat si o piesa de pe coloana sonora a filmului „Fifty Shades Darker”, ce va avea premiera pe 10 februarie 2017. Pentru aceasta piesa, intitulată „I don’t wanna live forever”, Taylor a colaborat cu Zayn, artistul care s-a făcut cunoscut prin trupa One Direction.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Gândul zilei

Închide