DE ACTUALITATE

Pesta porcină africană aproape de granițele țării

Pesta porcină africană este foarte aproape de granița României, în Ucraina.

Împarte cu prietenii tăi

Președintele ANSVSA, Andrei Butaru, prezent la ședința Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, a avertizat că trebuie găsite soluții pentru prevenirea pătrunderii pestei porcine africane în România, epidemia fiind foarte aproape de graniță, în Ucraina.

„Suntem la ora actuală o țară indemnă de pesta porcină africană, dar este foarte aproape de granița României, în Ucraina. Sperăm să găsim soluții ca să nu ajungă în România. Avem deja niște măsuri luate împreună cu Ministerul Mediului pentru extracția porcilor mistreți care sunt principalii vectori ai pestei porcine africane și vom încerca în continuare să luăm toate masurile care ne stau în putință ca să evitam apariția acestei boli pe teritoriul țării noastre”, a spus Andrei Butaru.

Serviciile veterinare din România sunt în alertă maximă, din cauza apariției pestei porcine africane în apropierea granițelor României, fiind luate luate toate măsurile obligatorii prevăzute prevăzute de norme, încă din toamna anului 2015, boala fiind monitorizată de ANSVSA începând din anul 2012.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Părere despre Donald Trump

Mitt Romney l-a calificat pe Trump drept un "escroc"

Închide