DE ACTUALITATE

Peste 1.000 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare în Mehedinți

Peste 1.000 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare au fost înregistrate în ultima săptămână, anunţă Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi. Temperaturile oscilante din ultima perioadă au dus şi la apariţia cazurilor de răceală, pneumonie sau chiar gripă.

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi monitorizează permanent aceste cazuri, care sunt raportate prin cabinetele medicilor de familie sau chiar prin intermediul unităţilor de primiri urgenţe.

În săptămâna 11-17 februarie a.c. au fost înregistrate şi raportate la Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi 1.155 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care 30 au necesitat spitalizare.

De asemenea, au fost şi 310 cazuri de pneumopatii acute, din care 57 au necesitat internare. S-au înregistrat şi 11 cazuri suspecte de gripă (diagnosticate pe baza semnelor clinice) din care 6 au necesitat internare. De menţionat este faptul că, din fericire, nu s-a înregistrat niciun caz de deces.

Pentru a preveni apariţia infecţiilor respiratorii este indicată evitarea spaţiilor aglomerate. De asemenea, o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, bogată în vitamina C şi minerale ajută la întărirea sistemului imunitar şi a organismului. O altă variantă ar fi vaccinul antigripal.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: