DE ACTUALITATE

Poetul chilian Pablo Neruda nu a murit de cancer

Poetul chilian Pablo Neruda, laureat al premiului Nobel pentru literatură, nu a murit de cancer, aşa cum scrie în certificatul său de deces, a anunţat o echipă de experţi internaţionali care a analizat rămăşiţele lui Neruda. Acesta a încetat din viaţă, la vârsta de 69 de ani, la câteva zile după lovitura de stat militară în care a fost ucis preşedintele socialist Salvador Allende. Neruda era un apropiat al preşedintelui şi, după lovitura de stat, plănuia să plece în exil pentru a se opune de acolo noului regim al generalului Augosto Pinochet.

Familia poetului a avut întotdeauna suspiciuni că acesta a fost asasinat, mai ales că, cu mai puţin de o zi înainte de a muri, poetului i s-a făcut o injecţie misterioasă. Echipa de oameni de ştiinţă care, la cererea instanţei, i-a analizat rămăşiţele, nu a putut stabili, însă, cauza morţii.

Neruda a fost descris drept cel mai mare poet de limbă spaniolă, iar Gabriel Garcia Marquez – un alt laureat al premiului Nobel pentru literatură – afirma că a fost cel mai mare poet al secolului XX.

%d blogeri au apreciat: