DE ACTUALITATE

Predicţii. Iată cele 10 filme care vor avea cele mai mari încasări în 2018

Anul 2018 va aduce pe marile ecrane continuări la francize populare dar şi nou-veniţi cu potenţial de a atrage masele în cinematografe. CinemaBlend a alcătuit o listă a celor 10 filme care au toate șansele să se afle la finalul anului în top 10 încasări mondiale. E adevărat că a face predicţii legate de filmele care vor avea cel mai mare succes la box office în 2018 nu se bazează – însă – pe statistică, deci nu are valoare ştiinţifică, dar ia în calcul istoria francizei, mai exact cum s-au „comportat” la box office filmele seriei, numărul de fani, trenduri, distribuția filmelor, subiectul etc.

10. Bumblebee

2017 a fost un declin pentru franciza Transformers, cu Transformers: The Last Knight având cele mai mici încasări la debut din serie, atât în SUA cât și internațional. Așadar, un spin-off al seriei nu mai este o carte sigură. Filmul Bumblebee, în regia lui Travis Knight, promite să aducă ceva nou francizei cu roboți deghizați în vehicule, iar includerea în top a filmului se bazează pe premisa că roboții încă mai au un număr impresionant de fani în afara SUA. Faptul că Bumblebee este un spin-off îl îndepărtează, practic, de exploziva serie, ceea ce poate fi un atu. Povestea e plasată în anii 1980, așadar nu vine cu „bagajul” filmelor anterioare iar regizorul Travis Knight a semnat regia uneia dintre cele mai frumoase povești animate de maturizare din ultimii ani, Kubo and the Two Strings.

9. Ready Player One

Steven Spielberg, cel care semnează regia filmului Ready Player One a inventat, practic, noțiunea de blockbuster de vară. În SUA, cartea pe care se bazează filmul, face parte din cultura populară, cam în măsura unor Jurassic World sau Star Wars, scrie publicația CinemaBlend, ceea ce poate însemna enorm la box office. În plus, acțiunea filmului e plasată în lumea realității virtuale pentru că protagonistul e absorbit de jocul video pe care îl joacă. Așadar, personaje precum Gandalf, Harley Quinn, King Kong și chiar păpușa Chucky apar în film, un nou motiv să credem în succesul major al producției.

8. Mission: Impossible 6

Oamenii iubesc filmele cu spioni. Să nu uităm că James Bond este o franciză întinsă pe mai multe decenii, cu 26 de filme la activ, care încă reușesc cu brio la box office. Mission: Impossible – Rogue Nation a avut un important succes de critică și de public, fiind un vârf pentru franciza cu Tom Cruise protagonist. Cel de-al șaselea film al seriei se va lansa la vară. Publicul abia așteaptă cascadoriile care taie răsuflarea executate de Tom Cruise.

7. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Fantastic Beasts and Where to Find Them nu a impresionat critica, dar filmul a avut încasări globale de 814 milioane de dolari, motiv suficient pentru Warner Bros. de a pregăti un sequel. Care este, până la urmă, în percepția globală, tot un film Harry Potter. Iar brandul are miliarde de fani în toată lumea, așadar The Crimes of Grindelwald va pleca la drum cu un mare avans față de alte producții. În plus, cine nu își dorește să vadă un tânăr Albus Dumbledore (jucat de Jude Law)? Pe de altă parte, distribuirea lui Johnny Depp a supărat o parte din fani, așadar nu ne rămâne decât să așteptăm premiera din noiembrie pentru a vedea cum se va descurca la box office.

6. The Incredibles 2

Animațiile pentru întreaga familie fac, de obicei, o impresie bună la box office. Chiar dacă Disney vine cu Wreck-It Ralph 2 în 2018, The Incredibles 2 de la Pixar are cele mai mari șanse să intre în Top 10 încasări pe 2018, scrie CinemaBlend. Ce este de partea animației The Incredibles 2 e nostalgia fostei garde de fani și a familiilor acestora. Să nu uităm că Finding Dory, de la Pixar, s-a aflat într-o situație similară. Sequel-ul a fost unul dintre filmele cu cele mai mari încasări în 2016. Puterea animațiilor care continuă o poveste îndrăgită e uriașă.

5. Solo: A Star Wars Story

Nu poți alcătui un top fără a include în el un film Star Wars. De când franciza a fost revitalizată de Star Wars: The Force Awakens, sunt toate premisele ca Solo să fie un hit al verii. Totuși, niciun trailer nu a fost dat publicității iar singurele informații despre film sunt cine alcătuiește distribuția și faptul că regizorii Phil Lord și Chris Miller au fost concediați în urma disensiunilor creative cu producătorii. Ron Howard a fost pus pe scaunul regizoral.

4. Deadpool 2

Deadpool a fost supereroul pe care toți îl așteptau După ani petrecuți în dezvoltare, Fox a dat undă verde proiectului. Astăzi, Deadpool este filmul nerecomandat sub 15 ani cu cele mai mari încasări din istorie, scrie CinemaBlend. Mercenarul cu gura slobodă este așteptat pentru noi aventuri iar încasările preconizate situează sequel-ul în Top 10 al predicțiilor pe 2018.

3. Black Panther

În 2017, Wonder Woman a făcut istorie înregistrând record după record la box office și plasându-se pe locul 9 în clasamentul global al încasărilor. Cu o femeie protagonist, studiourile și-au asumat un mare risc. Mai mult, aventurile individuale ale unui supererou erau o nouă cale pe care studiourile își propuneau să o deschidă. Pe de altă parte, Black Panther e într-o situație similară. Va fi primul film din Universul Cinematografic Marvel cu un protagonist de culoare. Trailerele arată spectaculos. Unele sondaje îl plasează în lista celor mai așteptate filme ale anului.

2. Jurassic World: Fallen Kingdom

Jurassic World este al patrulea cel mai de succes film al tuturor timpurilor, scrie CinemaBlend. Are mai multe recorduri la activ – printre care cel că a câștigat 500 de milioane de dolari în doar o săptămână și a ajuns la 1,6 miliarde de dolari la box office. Așteptarea este ca Jurassic World: Fallen Kingdom să nu facă excepție. Filmele de aventuri încă sunt pe gustul maselor.

1. Avengers: Infinity War

Ce alt film decât Avengers: Infinity War ar putea să revendice primul loc în topul încasărilor pe 2018? E cea mai importantă lansare într-un an fără un film Star Wars (Solo e un spin-off) sau vreo lansare de același calibru. Cu cele mai importante personaje din cele 18 filme de succes ale seriei gata să împartă ecranul, e greu să concurezi cu o astfel de producție

 

sursa:cinemagia.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: