DE ACTUALITATE

Pregătiri pentru noul an școlar

În contextul începerii noului an școlar, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulație, în vederea creșterii siguranței rutiere.

La sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj,  a avut loc o astfel de întâlnire a polițiștilor cu șoferii de autovehicule pentru transport școlar, în cadrul căreia oamenii legii le-au prezentat conducătorilor auto regulile pe care trebuie să le respecte pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere. 

Totodată, poliţiştii au precizat că sunt în desfăşurare verificări care vizează deţinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculelor în cauză, precum și a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.

De asemenea, se va pune accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste vehicule.

Nu în ultimul rând, polițiștii vor verifica semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia.

În situația în care vor fi constatate nereguli, polițiștii vor aduce la cunoștința administratorului drumului public și vor solicita acestuia remedierea lor, în regim de urgență.

Polițiștii vor continua să deruleze acțiuni și după debutul școlii, pe mai multe paliere, astfel încât să se asigure condiții optime și de siguranță, atât pentru cei mici, cât și pentru părinți și profesori.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: