DE ACTUALITATE

Premierul britanic, Theresa May, a anunţat că va demisiona

Premierul britanic, Theresa May, a anunţat astăzi că va demisiona, afirmând că a făcut tot posibilul pentru a realiza retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar că nu a reuşit să facă acest lucru, transmite BBC.

Vorbind în Downing Street, ea a afirmat că va demisiona din postul de lider al Partidului Conservator peste două săptămâni.

May este al patrulea premier care îşi pierde funcţia din cauza problemei ieşirii din UE. Demisia premierul britanic Theresa May nu schimbă cu nimic poziția Uniunii Europene cu privire la condițiile de ieșire a Marii Britanii din blocul comunitar.

Purtătorul de cuvânt al Executivului european, Mina Andreev,a a declarat într-o conferință de presă că președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a urmărit anunțul demisiei fără bucurie, apreciind totodată munca depusă de șefa guvernului britanic. În același timp el va respecta și va stabili în egală măsură relații de lucru cu orice prim ministru, indiferent cine va fi acesta, potrivit purtătorului de cuvânt.

A fost reiterată poziția Uniunii Europene că acordul de retragere nu va fi renegociat, însă declarația politică privind viitoarele relații dintre Uniuea Europeană și Marea Britanie, ar putea suferi modificări.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Cinci militari români răniți în Afganistan

Închide