DE ACTUALITATE

Premierul Viorica Dăncilă a făcut şase propuneri de noi miniştri

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis șase propuneri de noi miniştri, din care trei din ALDE, pentru portofoliile rămase vacante după ruperea coaliţiei de guvernare. E vorba despre Graţiela Gavrilescu, la Ministerul Mediului, Ion Cupă, la Ministerul Energiei şi Alexandru Băişanu – ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. Celelalte trei nominalizări sunt de la PSD, pentru ministerele unde interimatul expiră în următoarele zile. Astfel, Camelia Gavrilă e propunerea la Ministerul Educaţiei, Dan Chirilă la cel de Interne, iar Dan Matei, vicepremier pentru probleme economice. Viorica Dăncilă consideră că astfel nu se schimbă configuraţia politică a guvernului şi nu trebuie să ceară un vot de încredere în parlament.

Viorica Dăncilă:

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu atrage, însă, atenţia, în două scrisori deschise transmise premierului, respectiv preşedintelui Klaus Iohannis, că în baza unei decizii din 3 septembrie a Biroului Politic Central al partidului, orice persoană care acceptă o funcţie publică la propunerea altui partid îşi pierde automat calitatea de membru ALDE. În plus, aminteşte Călin Popescu Tăriceanu, în 26 august, conducerea formaţiunii sale a votat denunţarea protocolului cu PSD şi retragerea din coaliţia de guvernare. În consecinţă, noile propuneri ale premierului încalcă prevederile constituţionale, iar ALDE îi cere şefului statului să ţină cont de acest lucru.

Călin Popescu Tăriceanu:

Şi Dan Barna spune că Viorica Dăncilă trebuie să vină în Parlament şi face apel la partidele de opoziţie să semneze pactul pentru alegeri anticipate. El mai susţine că acest proces ar trebui să înceapă cu moţiunea de cenzură.

Dan Barna:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban a declarat că premierul Viorica Dăncilă încalcă legea fundamentală prin refuzul de a se prezenta în Parlament pentru a cere votul asupra remanierii Guvernului şi a susţinut că actualul executiv se află în ilegalitate.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Bani pentru împăduriri

Închide