DE ACTUALITATE

Premiu pentru România la Festivalul de Film de la Locarno

„Leopardul”, pentru cea mai bună interpretare feminină

Împarte cu prietenii tăi

Actriţa Andra Guţi a primit la Festivalul de Film de la Locarno, în Elveţia, Premiul „Leopardul” pentru cea mai bună interpretare feminină, pentru rolul jucat în pelicula „Alice T.” – cel mai nou film al regizorului Radu Muntean, o coproducţie România-Franţa-Suedia.

Filmul spune povestea unei tinere de aproape 17 ani şi problemele pe care le întâmpină la şcoală şi în familie. Alice Tarpan (Andra Guţi) are, la cei aproape 17 ani ai săi, o adolescenţă complicată. Nu e vorba doar de problemele de la şcoală sau că nu e sigură cu cine a rămas gravidă, dar mai ales de faptul că mama ei adoptivă, Bogdana (Mihaela Sîrbu), a aflat de toate astea. 

Scenariul este semnat de Alexandru Baciu, Radu Muntean şi Răzvan Rădulescu, şi a avut premiera mondială la 4 august, în cadrul competiţiei internaţionale a Festivalului de la Locarno, unde a concurat pentru cel mai râvnit premiu, „Leopardul de Aur”. Acesta a revenit peliculei „A Land Imagined/Un tărâm imaginar”, semnată de regizorul Yeo Siew Hua, din Singapore – informează site-ul oficial al festivalului.

Filmul „Alice T.” va putea fi văzut în cinematografele din România începând cu 9 noiembrie.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Ziua Internațională a Tineretului

Începând din 2000

Închide