DE ACTUALITATE

Preşedintele Iohannis nu a luat încă o decizie în privinţa revocării şefei DNA

Şeful statului consideră că motivarea Curţii Constituţionale nu aduce clarificări.

Împarte cu prietenii tăi

Preşedintele Klaus Iohannis nu a luat încă o decizie în privinţa revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru că nu a terminat evaluarea. Şeful statului afirmă că a citit motivarea Curţii Constituţionale şi consideră că documentul nu aduce clarificări. Iohannis susţine că actuala coaliţie încearcă să-i reducă puterile şi ar dori discuţii cu toţi actorii interesaţi despre noi mecanisme care să garanteze menţinerea valorilor democratice.
Social democraţii consideră că declaraţiile lui Klaus Iohannis sunt un atac la adresa ordinii constituţionale. PSD apreciază că intenţia acestuia de a pune în discuţie, într-o dezbatere publică, decizia Curţii Constituţionale constituie un act de agresiune asupra instituţiei fundamentale a sistemului democratic românesc. Preşedintele Comisiei speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache afirmă că preşedintele nu poate iniţia dezbateri, care să pună sub semnul întrebării respectarea statului de drept.

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
Investiţiile britanice în România ar putea fi mai substanţiale

Klaus Iohannis a subliniat că trebuie găsite modalităţi de a diversifica legăturile bilaterale în domeniul afacerilor, dintre România și Marea...

Închide