DE ACTUALITATE

Preşedintele Statelor Unite ajunge în Israel

Este a doua etapă a primului turneu

Împarte cu prietenii tăi

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, soseşte luni, 22 mai, în Israel într-o vizită oficială.

Este a doua etapă a primului turneu în calitate de preşedinte venind din Arabia Saudită, turneu care va include după vizita în Israel şi teritoriile palestiniene Italia şi Belgia.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat duminică, 21 mai, că cetăţenii Israelului îl vor primi pe preşedintele american cu braţele deschise şi a subliniat că va discuta cu Donalt Trump despre consolidarea legăturilor de securitate şi modalităţi de avansare a păcii. Netayahu le-a cerut miniştrilor guvernului său să fie prezenţi la aeroport pentru a-l întâmpina pe preşedintele american.

Duminică, 21 mai, la Ryad, preşedintele american Donald Trump a cerut ţărilor musulmane să elimine jihadiştii de pe teritoriile lor. El a acuzat Iranul pentru instabilitatea din regiune într-un discurs în faţa a peste 50 de lideri ai unor state musulmane.

Preşedintele Statelor Unite şi regele Salman al Arabiei Saudite au inaugurat un centru dedicat luptei contra extremismului, cu sediul la Riad şi care caută să combată ideologia radicală.

Cu ocazia vizitei lui Trump la Ryiad, Statele Unite şi Arabia Saudită au încheiat contracte de peste 380 de miliarde de dolari, din care o treime pe plan militar.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
22 mai – Ziua Europeana de lupta impotriva obezitatii

Medicii din Romania avertizeaza: din ce in ce mai multe cazuri de obezitate semnalate in randul copiilor si adolescentilor!

Închide