DE ACTUALITATE

Plafonarea preţului gazelor naturale (audio)

Pentru asigurarea unui mediu concurențial corect pentru sectorul de gaze naturale din Romania și stoparea creșterii necontrolate a prețurilor gazelor naturale din producția internă, reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Energiei s-au întâlnit miercuri, 18 iulie, la sediul MFP, pentru a analiza posibilitatea instituirii unor forme de control al prețurilor gazelor naturale practicate de către producătorii interni, până la data 30 iunie 2021.

Pentru eliminarea efectelor negative asupra consumatorilor casnici, având în vedere că după 1 aprilie 2017 s-a liberalizat complet prețul de vânzare al gazelor naturale, iar tendința de creștere a fost continuă și constantă, aceasta fiind în prezent 29,5%, în timp ce pentru luna martie 2019 se estimează o creștere de 33,75%, se impune adoptarea unui act normativ care să plafoneze prețul gazelor naturale. Eugen Teodorovici:


         HOTĂRÂRE

privind stabilirea preţului maxim de vânzare a gazelor naturale din producţia internă

         În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 4 alin. (2) din Legea concurenţei, nr.21/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

         Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

         Art. 1.  Se stabileşte preţul maxim de vânzare a gazelor naturale din  producţia internă la producători până la data de 30.06.2021, în valoare de 55 lei/Mwh.

         Art. 2. Producătorii, furnizorii şi operatorii pieţelor de gaze naturale duc la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri iarAutoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei si Consiliul Concurenței  monitorizează respectarea acesteia.

                                                                                                   PRIM-MINISTRU
VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: