DE ACTUALITATE

Preţul reglementat al gazelor naturale scade cu peste 5% de la 1 iulie

Comitetul de reglementare al Autorităţii  Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a aprobat, în şedinţa de luni, 24 iunie, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici, valabile începând cu data de 1 iulie 2019.

Astfel, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale  pentru un număr de peste 3 milioane clienţi casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată. Această evoluţie este generată, în principal, de scăderea preţurilor celor doi mari furnizori de pe piaţa reglementată a gazelor naturale.

Mai precis, pentru clienţii E.ON Gaz Furnizare România, preţurile vor scădea cu 3,71%. Clienţii Engie România vor primi gaze cu 7,89% mai ieftine.

Principalul element component al preţului final reglementat, care a determinat scăderea medie înregistrată pe piaţa reglementată a gazelor naturale, a fost preţul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni de 68 lei/MWh, reglementat prin prevederile O.U.G 114/2018, cu modificările şi completările ulterioare.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
DGASPC Dolj: Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova nu a adus informații cu privire la ceea ce urma să se întâmple

Închide