DE ACTUALITATE

Prima întâlnire a Rețelelor Rurale Naționale, organizată în România

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că în perioada 12-13 iunie 2019, are loc la București prima întâlnire a Rețelelor Rurale Naționale organizată în România, respectiv cea de-a 14-a întâlnire organizată de Rețeaua Europeană pentru Dezvoltare Rurală (ENRD), în colaborare cu rețelele rurale ale statelor din Uniunea Europeană.  Astfel de întâlniri sunt organizate lunar la propunerea Rețelelor din Statele Membre pe subiecte de interes și de actualitate pentru comunitățile rurale.

Întâlnirea de la București are loc în contextul președinției României la Consiliul Uniunii Europene și este organizată de ENRD împreună cu Rețeaua Rurală Națională din România (RNDR) din cadrul Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Participanții la reuniune vor discuta despre implementarea LEADER și mijloacele de sprijinire a acestui program, precum și despre schimbul de experiențe și bune practici între rețelele rurale naționale.

În România, în actuala perioadă de programare au fost selectate 239 de Strategii de Dezvoltare Rurală având o alocare publică totală de 563,5 mil. euro. Din totalul suprafeței eligibile LEADER, cele 239 de GAL-uri acoperă 2.735 comune și 142 de orașe cu o populație sub 20.000 locuitori, ceea ce reprezintă un procent de 92% acoperire teritorială eligibilă LEADER, respectiv totalitatea comunelor și a orașelor cu o populație de sub 20.000 locuitori.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Medicii de familie avertizează

Închide