DE ACTUALITATE

Prima rectificare bugetara

Claudia Țapardel: Rectificarea bugetară pozitivă operată de Guvernul Ponta repară nedreptățile sociale ale fostei guvernări, în special pe cele din Educație și Sănătate!

Împarte cu prietenii tăi
A Parliamentary Intergroup on Tourism - fostering Europe's competitiveness and growth ?

Evoluția tot mai bună a economiei permite guvernului Ponta să continue, prin actuala rectificare bugetară, repararea unor nedreptăți făcute românilor de fosta guvernare, consideră Claudia Țapardel, purtătoare de cuvânt TSD.

“Vorbim, inclusiv în 2015, despre plata unor drepturi câștigate în instanță de angajați din Sănătate și Educație, în urma unor procese intentate fostei guvernări PDL. Lor, celor ascunși azi în noul PNL, le-a fost suficientă o zi să ia toate deciziile nedrepte față de sute de mii de bugetari și, iată, actualului Guvern condus de Victor Ponta îi sunt necesari ani întregi pentru a repara toate aceste greșeli și politici anti-sociale. Este semnul cel mai clar că efectele politicilor de austeritate se întind pe o perioadă foarte mare de timp.

Prin rectificarea bugetară, Guvernul Ponta reușește să repare gravele nedreptăți comise de fostele guverne, de cei care pur și simplu au batjocorit întregi categorii de bugetari angajați în domenii vitale ale statului român, precum Educația sau Sănătatea. Salut, de asemenea, faptul că prin această rectificare se garantează toate fondurile necesare dublării alocațiilor pentru copiii din România”, a declarat eurodeputata Claudia Țapardel, membră supleantă în Comisia pentru bugete din Parlamentul European.

“Guvernul a operat această rectificare bugetară pozitivă pentru că încasările la buget și performanța economică a României o permit. Astăzi, contrar scepticilor și criticilor de serviciu, care ar spera să o ducem din ce în ce mai rău, țara noastră se prezintă în această regiune a Europei drept un actor puternic și întărit. România, prin mixul de politici al actualului guvern, este pregătită să continue și chiar să accelereze performanțele economice, alături de îndreptarea efectelor creșterii economice spre buzunarele cetățenilor. În această notă trebuie interpretată actuala rectificare bugetară, un semnal foarte bun atât pentru mediul de business, cât și pentru cetățeni”, a subliniat eurodeputata Claudia Țapardel.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
2.000 de noi locuri de parcate in municipiu

Planurile privind construirea de parcări vizează zone precum parcul de peste drum de Colegiul Naţional „I.C. Brătianu”, zona din faţa...

Închide