DE ACTUALITATE

Primele cazuri de gripă, în Olt

Medicii se așteaptă ca numărul bolnavilor să crească

Împarte cu prietenii tăi

Mai multe cazuri de gripă sezonieră și AH1N1 au fost confirmate în ultima perioadă în județul Olt, anunță Direcția de Sănătate Publică Olt.

Purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, a spus că, la nivelul județului au fost confirmate primele patru cazuri de gripă. Trei olteni au gripă AH1N1, iar unul virusul AH3, alte 15 probe fiind în lucru. 

Pacienții cu vârsta cuprinsă între 35-82 de ani, s-au prezentat la SJU Slatina în perioada 4-8 ianuarie, iar medicii de pe Secția de Boli Infecțioase au prelevat probe, Institutul „Cantacuzino” București confirmând suspiciunea doctorilor slătineni, toți pacienții diagnosticați cu gripă nefiind vaccinați. 

Medicii se așteaptă ca numărul bolnavilor diagnosticați cu gripă să crească în perioada următoare deoarece ne aflăm în plin sezon al virozelor și pneumoniilor.

În cazul gripei, debutul este brusc, pacientul se culcă bine și se trezește dimineața cu febră mare, 40-41 de grade Celsius, dureri musculare, cefalee, tuse și rinoree și o stare generala de rău. Alti 15 pacienți internați pe Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Slatina sunt suspecți că ar avea gripă, aceste probe fiind în lucru. Printre ei se afla și trei copii și o gravidă. Pentru toți testele rapide au fost pozitive, însa se așteaptă confirmarea din București. 

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
România preia, oficial, preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii (audio)

Ceremoniile încep la Ateneul Român

Închide