DE ACTUALITATE

Primele cazuri de gripă în Oltenia

În ultima săptămână, în Oltenia au apărut primele cazuri de gripă.

În județul Olt au fost confirmate trei cazuri. Pacienții au fost internați la Spitalul din Caracal, iar în prezent sunt în afara oricărui pericol.

În Dolj, până în acest moment, nu a fost raportat nici un pacient cu gripă, în schimb, în ultimele două săptămâni, aici s-a dublat numărul de cazuri de rujeolă. De la 49 de cazuri câte au fost înregistrate pe 15 decembrie, acum au fost raportate 110.

Numărul pacienților cu rujeolă a crescut în ultimele două săptămâni și în Mehedinți, cu șapte cazuri. În total, au fost înregistrate, până în prezent, 27 de cazuri de rujeolă. Cele mai multe au apărut în luna decembrie, respectiv 16 cazuri.

Două cazuri de rujeolă au fost confirmate și în Gorj.

Conform datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, până pe 29 decembrie 2016, în România au fost confirmate 1.969 de cazuri de rujeolă, din care nouă s-au soldat cu decese (cinci în Arad, două în Timiș, unu Dolj și unu în București).

Având în vedere extinderea cazurilor de rujeolă, medicii atrag atenția părinților să meargă în cabinetele medicilor de familie pentru a-şi imuniza copiii.

%d blogeri au apreciat: