DE ACTUALITATE

Primul barometru energetic realizat la noi în ţară

Românii îşi doresc dezvoltarea sectorului energetic nepoluant – arată primul barometru energetic realizat la noi în ţară. Rezultatele au fost prezentate, ieri, de Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii internaţionale „Ion I. C. Brătianu” şi Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică.

83% dintre români spun că schimbările climatice sunt reale şi de aceea statul trebuie să încurajeze tehnologiile energetice nepoluante, precum fotovoltaicul, eolianul sau hidro. Pe de altă parte, 75% dintre ei spun că România ar trebui să grăbească exploatarea gazelor de la Marea Neagră, 66% din cetăţeni doresc finalizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, iar 80% indică faptul că lucrările ar trebui să fie derulate cu companii occidentale, rezultat care vine în contradicţie cu  intenţia guvernului de a colabora cu China pentru definitivarea proiectului. Nu în ultimul rând, 62% din populaţia României indică faptul că Ordonanţa 114 are efecte negative în domeniul energetic şi asta pentru că taxele introduse ajung a fi o povară pentru toată lumea, nu doar pentru companii.

Barometrul securităţii energetice a fost realizat de Institutul Inscop şi Institutului de Ştiinţe Politice din cadrul Academiei Române. Datele au fost culese în perioada 4 – 12 septembrie 2018 pe un eşantion de 1050 subiecţi, iar eroarea maximă admisă este de +/- 3%.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
SUA vor trimite militari în Arabia Saudită

Închide