DE ACTUALITATE

Primul Salon Internațional din România al fotografiilor realizate cu telefonul mobil!

PREMIERĂ NAȚIONALĂ

Primul Salon Internațional din România al fotografiilor realizate cu telefonul mobil! „Smart Mobile 2018”.

Expoziția de artă fotografică „Smart Mobile” este organizată de Asociația Internațională „Euro Foto Art” și este expusă la Craiova în parteneriat cu Muzeul Olteniei și Fotoclubul Mircea Faria. Vernisajul salonului va avea loc la Muzeul Olteniei, Sala Ștefan Ciuceanu, miercuri, 20 februarie ora 18.00.
Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 01 martie 2019. Accesul publicului este gratuit.

Asociația Internațională „Euro Foto Art” a organizat pentru Organizațiile partenere ale acesteia, din Europa, Asia și SUA, primul concurs de artă fotografică internațională din România la care se putea participa numai cu colecții de fotografii formate din 10 imagini realizate cu telefoane mobile (din care un autor putea trimite maximum două imagini). 

La primul salon Internațional intitulat „Smart Mobile 2018” derulat în cadrul ediției a VII-a a Festivalului Internațional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” organizat de Asociația Internațională „Euro Foto Art”, s-au înscris 11 organizații partenere din Arabia Saudită, Iran, Federația Rusă, Japonia, România, Serbia și Ungaria, respectiv din China și Ucraina (în afara concursului). Expoziția de artă fotografică internațională numărul 564 cuprinde 105 fotografii acceptate și premiate de juriul format din criticul de artă dr. Ramona Novicov, artiștii fotografi Georg Holzmann EFIAP (Germania) și Paul Bock (SUA). Lucrările au fost transmise juriului, codificate, fără ca juriul să cunoască numele autorilor. La Salonul internațional a fost invitat în afara concursului artiștul fotograf Teodor Pantea EFIAPs din Oradea (RO), precum și Organizațiile Partenere: China Network Online din Zhuhai (China) și Asociația Fotografilor din Transcarpathia (UA).

În urma punctajelor acordate de juriul internațional, medalia de aur „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” (CPSz-SzPK) a fost acordată colecției FKVK „Rada Krstić din Sombor (Serbia). Medalia de argint CPSz-SzPK a revenit colecției Asociației Internaționale „Euro Foto Art”. Locul III, respectiv medalia de bronz CPSz-SzPK a fost acordat colecției WPG Jeddah (Arabia Saudită). 

Conform regulamentului s-au acordat și 6 plachete în baza punctajelor obținute: Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea, „Anginephoto” Club din Mashad – Iran, Atelierului „Márvány” din Békéscsaba -Ungaria, Fotoclub „Danubiu” din Yokohama – Japonia , Fotoclubul „Mircea Faria” din Craiova și Creative Union Photart din Penza – Federația Rusă.

„Fotoclubul Mircea Faria din Craiova a participat la acest salon internațional cu o colecție de 10 fotografii. Albert Dobrin, Claudiu Vulpan, Sorin Danciu, Victor Cătălin Boldîr, Dorian Delureanu si Smărăndița Cotarcea sunt fotografii craioveni care au răspuns provocării de a participa la acest salon internațional de fotografii realizate cu telefonul mobil, organizat în premiera in Romania” a precizat Dorian Delureanu, președintele fotoclubului Mircea Faria din Craiova

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Lucrări de retehnologizare a Staţiei Electrice de Transformare Craiova Nord (audio)

Închide