DE ACTUALITATE

Problemele mari de securitate cu care iPhone se confruntă în acest moment

Apple se află în mijlocul unei situații extrem de delicate. Ecosistemul perfect, așa cum a fost văzut până acum, suferă de probleme de securitate.

Potrivit publicației CNET, Google este responsabil pentru descoperirea unei grave erori de securitate în ecosistemul Apple, considerat unul dintre cele mai sigure din lume. 

Cu ajutorul Project Zero, specialiștii în securitate de la Google au descoperit mai multe site-ul care reușeau să introducă malware în telefoanele dezvoltate de Apple, iar problema s-a întins pe o perioadă de câțiva ani.

Mai exact, odată ce un utilizator intra pe aceste site-ul, mesajele, fotografiile și localizarea erau compromise.

Apple a fost înștiințată de această problemă la începutul acestui an și a reușit să le rezolve printr-un update discret.

Încă nu este clar câte persoane au fost afectate de acest virus, potrivit analistului Ian Beer de la Project Zero traficul acestora fiind de câteva mii de utilizatori în fiecare săptămână.

Recent, Apple a oferit un milion de dolari celui care va reuși să compromită ecosistemul companiei americane, găsind vulnerabilități pentru utilizatori. 

Potrivit Project Zero, vulnerabilitățile începeau de la iOS 10 și se extindeau până la iOS12.

sursa: yoda.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Cele mai folosite adjective pentru a descrie femeile şi bărbaţii, potrivit unui algoritm care a ”citit” 3,5 milioane de cărţi

Închide