DE ACTUALITATE

Procurorii cer arestarea preventivă a fostului președinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor

Laurenţiu Baranga, fost preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, a fost audiat, astăzi, la Parchetul General, în dosarul în care a fost reţinut de procurori pentru înşelăciune, fiind suspectat că şi-a falsificat diploma de Bacalaureat.

Oficiali din Parchetul General au confirmat că Laurenţiu Baranga va fi dus în instanță, cu propunere de arestare preventivă, scrie Agerpres.

Laurenţiu Baranga a fost reţinut sâmbătă, 10 octombrie, după ce poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – IGPR, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au efectuat o percheziţie la domiciliul său ,din municipiul Râmnicu Vâlcea.

„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care, ulterior, au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă, în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar, în prezent, deţine o funcţie publică de rang înalt”, susţine Poliţia Română.

Prejudiciul reclamat, până în prezent, este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute, încasate de Baranga de la mai mulţi angajatori.

Laurenţiu Baranga a fost numit, la începutul lunii septembrie, la conducerea Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, el demisionând, joi, din această funcţie.

El şi-a luat diploma de Bacalaureat în anul 1999, la vârsta de 32 de ani, fiind absolvent al Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonid” din Bucureşti, apoi, la vârsta de 41 de ani, a absolvit Facultatea de Management – Universitatea Ecologică Bucureşti, iar, la 44 de ani, a devinit doctor în management la Universitatea Valahia din Târgovişte.

%d blogeri au apreciat: