DE ACTUALITATE

Prognoza meteo 4-17 februarie 2019

Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor

Împarte cu prietenii tăi

Banat

În perioada 4 – 9 februarie regimul termic nu va avea fluctuații semnificative, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 6…8°C și minime între -2 și 2°C. În intervalul 10 – 12 februarie vremea va deveni caldă, cu valori termice maxime, în medie regională, de 9…11°C și minime de 0…2°C, dar începând cu 13 februarie, tendința temperaturii aerului va fi de ușoară scădere spre maxime de 7…8°C și minime de -2…-1°C. Se vor semnala precipitații slabe cantitativ, pe arii restrânse în 4 și 5 februarie și cu caracter local și temporar, începând cu data de 11 februarie.

Crișana

Regimul termic nu va avea fluctuații semnificative în perioada 4 – 9 februarie, când se vor înregistra, în medie regională, maxime de 6…8°C și minime între -2 și 1°C. În intervalul 10 – 12 februarie vremea va deveni caldă, cu maxime de 8…11°C și minime de 0…2°C, dar începând cu 13 februarie, tendința temperaturii aerului va fi de ușoară scădere spre maxime de 6…7°C și minime de -3…-2°C. Se vor semnala precipitații slabe cantitativ, pe arii restrânse în 4 și 5 februarie și cu caracter local și temporar, începând cu data de 11 februarie.

Transilvania

Vremea se va răci treptat până în data de 7 februarie, când media regională a maximelor termice va atinge 4°C. În următoarele 3 zile valorile termice nu vor mai avea variații semnificative, apoi, până în 11 februarie vor crește cu 4…5°C. În cea de a doua săptămână temperaturile diurne vor scădea ușor și treptat, astfel că în ultimele zile, media lor se va situa în jurul valorii de 4°C. Exceptând primele două dimineți, temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar media lor va oscila între -6 și -1 °C. Vor fi precipitații în general slabe cantitativ, izolat în prima săptămână și local și temporar în cea de a doua.

Maramureș

Valorile termice diurne vor scădea ușor și treptat de la o medie de 8°C în prima zi, până la 5°C în jurul datei de 9 februarie. Vor urma două zile de încălzire, apoi se va răci din nou, astfel că spre sfârșitul intervalului de prognoză media regională a maximelor termice nu va mai depăși 4°C. Treptat temperaturile minime vor deveni negative, iar între 5 și 17 februarie media lor se va situa, în general, între 0 și -4°C. Trecător se vor semnala precipitații în general slabe cantitativ, mai frecvente după data de 10 februarie.

Moldova

Vremea va intra într-un proces de răcire până în jurul datei de 7 februarie, când media regională a maximelor va atinge 2°C. Va urma o scurtă perioadă de încălzire, astfel că în ziua de 11 februarie vor fi maxime a căror medie va reveni la 8…9°C. Din 12 februarie se va răci din nou, cu aproximativ 4°C. Media minimelor termice va fi pozitivă în primele două dimineți, apoi va avea variații în general între -1 și -5°C. Vor fi precipitații în general slabe cantitativ, izolat în prima săptămână și local și temporar în cea de a doua.

Dobrogea

Până în data de 8 februarie valorile termice vor scădea cu aproximativ 10°C. În următoarele 4 zile vremea se va încălzi, astfel că în jurul datei de 12 februarie media regională a maximelor termice va atinge 8…9°C. Din 13 februarie se va răci, iar temperaturile diurne vor scădea până spre 4°C. Trendul general va fi de scădere și în cazul temperaturilor nocturne. Acestea vor fi în general pozitive, exceptând intervalul 8…10 februarie și data de 17 februarie, când vor coborî sub 0°C. După data de 6 februarie, trecător, vor fi precipitații în general slabe cantitativ.

Muntenia

În prima zi vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de 15°C. Până în data de 8 februarie se va răci cu 12°C, apoi se va încălzi ușor și treptat, astfel că în jurul datei de 12 februarie media regională a temperaturilor maxime va urca spre 10…11°C. În ultimele zile de prognoză se va resimți din nou o scădere de temperatură, de 4…5°C. Scăderea de temperatură se va remarca și pe perioada nopților, media minimelor termice va scădea de la 4°C la începutul intervalului, până spre -3°C în intervalul 9….11 februarie. În cea de a doua săptămână temperaturile nocturne vor fi cuprinse în medie, în general, între 0 și -2°C. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în jurul datei de 7 februarie și după data de 12 februarie.  

Oltenia

Vremea se va răci până în data de 8 februarie, când maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 3°C. În următoarele 3…4 zile valorile de temperatură vor crește cu aproximativ 5…6°C, apoi se va răci din nou, ușor și treptat, până la o medie a maximelor de temperatură de 6..7°C la sfârșitul intervalului. Media regională a minimelor termice va fi între 1 și 4°C până în data de 7 februarie, apoi va avea variații între 1 și -3°C. Temporar vor fi precipitații mai ales în intervalul 4 – 7 februarie și după data de 12 februarie.  

La munte

Valorile termice vor fi în general în scădere, de la medii ale temperaturilor maxime de 5…6°C la începutul intervalului, până spre -3…-2°C în ultimele zile de prognoză. Aceeași tendință o vor avea și temperaturile minime, media lor va scădea de la 2°C în prima dimineață, până la -9…-8°C în ultima. Vor fi precipitații în fiecare zi, mai frecvente după data de 11 februarie.  

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Protocol între CNAIR și Poliția Română

Privind folosirea în regim de radar a camerelor foto/video amplasate pe drumurile publice

Închide