DE ACTUALITATE

Programul „Bani de liceu”

S-a incheiat termenul pentru depunerea solicitarilor pentru bursele pe care Ministerul Educatiei le acorda elevilor din clasele IX – XII, proveniti din familiile cu venituri reduse prin programul social „Bani de liceu”.

In perioada urmatoare vor fi efectuate anchete sociale pentru verificarea documentelor privind veniturile depuse de solicitanti. Conform calendarului Ministerului Educatiei, lista beneficiarilor bursei „Bani de liceu” pentru anul scolar 2015 – 2016 va fi publicata pe 28 octombrie. Dupa afisarea listei pot fi depuse si contestatii pana pe 2 noiembrie, urmand ca rezultatul acestora sa fie afisat dupa data de 6 noiembrie.

Beneficiarii Programului National de protectie sociala „Bani de liceu” pot fi elevii din clasele IX – XII care se afla in intretinerea familiilor, al caror venit brut lunar pe membru de familie realizat in ultimele 3 luni anterioare depunerii cererii este de maxim 150 lei, precum si elevii care beneficiaza de o masura de protectie ori aflati sub tutela sau curatela, in cazul respectarii conditiilor de venit. Bursa se acorda pe perioada cursurilor, inclusiv in timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma. Elevii care absenteaza de la cursuri pot pierde dreptul de a mai primi aceasta bursa.

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Un weekend plin de zambete. Stiati ca oltenii…?

Click pe articol pentru a citi cele mai tari bancuri cu si despre olteni.

Închide