DE ACTUALITATE

Programul „Tomata 2019”, în Olt


Aproximativ 800 de legumicultori din judeţul Olt s-au înscris în programul „Tomata 2019” până miercuri după-amiază, după numai o zi de la începerea înscrierilor, potrivit şefului Direcţiei Agricole Judeţene Olt, Dragoş Drăghicescu. 

Acesta a precizat că la sediul instituţiei au fost depuse marţi şi miercuri, în total, 310 dosare de înscriere în program, iar la primării au fost depuse alte circa 500 de dosare, acestea urmând a fi ridicate miercuri de echipele Direcţiei Agricole Judeţene Olt aflate în teren. S-a estimat că se vor înscrie în programul „Tomata 2019” aproximativ 4.000 de fermieri, care vor ieşi cu roşii pe piaţă în luna mai. 

Având în vedere că perioada înscrierilor se va încheia pe 20 martie, angajaţii Direcţiei Agricole Judeţene Olt vor lucra sâmbătă, 9 martie, conform programului normal, de la 8.00 la 16.00. Totodată, pentru o mai rapidă şi eficientă preluare a dosarelor de la fermieri, Direcţia Agricolă Olt a format opt echipe a câte doi angajaţi care se vor deplasa în teren până pe 20 martie, pentru a prelua dosarele de înscriere depuse de fermieri la primării. 

Aproape 4.000 de fermieri din judeţul Olt au cultivat anul trecut tomate în spaţii protejate şi au beneficiat de ajutorul de minimis, atrăgând peste 11 milioane de euro prin programul „Tomata”. 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Moțiune fără cvorum (audio)

Închide