DE ACTUALITATE

Programul Național „Campionii României în scoală, liceu și universitate” la Colegiul Național ”Frații Buzești”

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj a demarat astăzi, 7 decembrie 2017, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, din Craiova, implementarea programului naţional „Campionii României în școală, liceu și universitate”.

Împarte cu prietenii tăi

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj a demarat astăzi, 7 decembrie 2017, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, din Craiova, implementarea programului naţional „Campionii României în școală, liceu și universitate”.

Programul este lansat de către Ministerul Tineretului şi Sportului în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi are drept scop promovarea practicării sportului în rândul tinerilor care frecventează cursurile unităţilor de învăţământ. Sportivii de performanţă vor merge în unităţile şcolare din judeţul Dolj pentru a împărtăşi din experienţa lor din fascinanta lume a sportului. În această manieră, tinerii care vor fi părtaşi la implementarea proiectului vor putea să se simtă motivaţi şi inspiraţi pentru a se orienta spre practicarea unui sport.

Motto-ul sub egida căruia va evolua programul este: „Inspirăm campionii de mâine”.

Astăzi la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, din Craiova, s-a desfășurat primul episod la nivelul județului Dolj. Elevii liceului au avut ocazia să afle poveștile, dar și să intre in dialog cu  trei nume sonore ale sportului românesc care au reuşit să aducă Bănia pe harta performanţei. Este vorba despre trei sportivi participanţi la Jocurile Olimpice: Natalia Mărăşescu (atletism), Cristieana Cojocaru (atletism) şi Nicu Stoian (volei).


Natalia Mărăşescu recordmenă mondială la atletism

Cristieana Cojocaru atletă laureată cu bronz la Los Angeles 1984

Nicu Stoian a obţinut performanţe importante în voleiul românesc, aparticipat la Jocurile Olimpice de la Moscova, în 1980, unde a obţinut medalia de bronz.

Programul național va fi dezvoltat în peste 2500 de școli, licee și universități, pentru a promova sportul ”ca expresie a celei mai înalte calități umane”.

Programul are ca obiectiv creșterea gradului de participare activă și sistematică a copiilor și tinerilor la activități sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea comportamentelor sociale și cooptarea marilor sportivi în promovarea beneficiilor sportului.

 

Galerie Foto:

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
258 de milioane de euro pentru infrastructura educațională din învățământ

Marți, 5 decembrie 2017, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene au lansat trei apeluri de...

Închide