DE ACTUALITATE

Proiect cu finanțare europeană la SJU Craiova

Cu o valoare totală de aproximativ …

Împarte cu prietenii tăi

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova a semnat contractul de finanţare europeană a proiectului „COLOREC: Dezvoltarea competenţelor personalului medical specializat şi al medicilor de familie în domeniul prevenţiei, diagnosticării şi tratamentului chirurgical al cancerului colorectal“.

Cu o valoare totală de aproximativ 11 milioane de lei, proiectul urmează să beneficieze de o finanţare europeană nerambursabilă în proporţie de peste 90% prin intermediul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020.  Necesitatea implementarii acestui proiect are ca substrat incidenţa mare a neoplaziilor colorectale ce reprezintă a doua cauză de mortalitate prin cancer atât în Romania cât şi la nivel global.

Aproximativ 800 de specialişti în furnizarea de servicii medicale (290 de medici rezidenţi şi specialişti, 240 de medici de familie şi 270 asistenti medicali) angajaţi în clinicile universitare şi non-universitare, din 8 regiuni de dezvoltare din România, vor obţine noi competenţe în domeniul prevenţiei, diagnosticului şi tratamentului cancerului colorectal.

În derularea acestui proiect Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova are drept parteneri Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova şi Spitalul Clinic de Boli Infectioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş“ Craiova. Se vor organiza atât cursuri teoretice cât şi de instruire paractică la nivel naţional în toate cele 8 regiuni de dezvoltare.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Ministrul Apelor si Pădurilor, Doina Pană a demisionat din funcţie

Aseară, la câteva ore după demisia ministrului, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a scris pe Facebook că...

Închide