DE ACTUALITATE

Proiectul legii salarizarii in dezbaterea Camerei Deputatilor

 

Proiectul de lege privind salarizarea bugetarilor urmează să ajungă astăzi în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, după ce parlamentarii din Comisia pentru Muncă vor face ultimele ajustări la actul normativ.

Ministrul de resort Lia Olguţa Vasilescu a solicitat ca deputaţii să revină asupra modificărilor făcute în Senat, care ar duce la depăşirea bugetului propus de guvern pentru aplicarea legii. Angela Matei a urmărit subiectul şi ne spune, în radiojurnal, ce schimbări ar urma să mai fie făcute astăzi:

 


Proiectul legii salarizări unitare a provocat şi nemulţumirea sindicaliştilor din administraţia publică locală, afliaţi la Cartel Alfa. Au protestat săptămâna trecută în mai multe oraşe din ţară şi în faţa Parlamentului pentru că, în opinia lor, stabilirea salariilor în administraţia locală va depinde de voinţa factorilor politici.

Proiectul nu este agreat nici de angajaţii direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi nici de grefieri sau de specialiştii IT din ministerul Justiţiei.

%d blogeri au apreciat: