DE ACTUALITATE

Protest al mass-media din Ungaria

Mai multe posturi de televiziune din Ungaria şi-au întrerupt în joi seară emisia pentru 15 minute, iar unele publicaţii online au afişat câte o pagină neagră pe site-urile lor, în semn de protest faţă de planurile partidului de guvernământ Fidesz de a introduce un nou impozit pe încasările din publicitate.

Acţiunea de protest a fost iniţiată de o asociaţie de profil din Ungaria, care a precizat că noul impozit va aduce dezavantaje semnificative în ceea ce priveşte concurenţa şi va afecta negativ în principal posturile de televiziune, care vor fi nevoite să plătească cele mai mari sume.

Proiectul de lege a fost înaintat parlamentului de un deputat al partidului de guvernământ Fidesz, iar în baza acestuia companiile media vor trebui să plătească un impozit care va creşte treptat în funcţie de încasările anuale din publicitate.

Astfel, pentru încasări situate între 500 de milioane şi 5 miliarde de forinţi, respectiv între 1,6 şi 16 milioane de euro, impozitul va fi de 1%, fiind prevăzute peste aceste sume mai multe cote de 10%, 15% şi 30%.

Veniturile din publicitate care depăşesc aproximativ 65 de milioane de euro vor fi impozitate cu 40%.

Dezbaterile din parlament pe marginea acestui proiect de lege ar putea începe săptămâna viitoare.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Proiectul ?Centru social pentru bătrâni în Călimăneşti, judeţul Vâlcea?

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a mai semnat un contract de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional. Est vorba...

Închide