DE ACTUALITATE

Protest în faţa Parlamentului (audio)

Jandarmii au intervenit

Împarte cu prietenii tăi

Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost adoptată miercuri, 6 decembrie, de Camera Deputaţilor, pe articole într-o şedinţă maraton care s-a încheiat azi noapte târziu. Au fost votate peste 730 de amendamente şi a fost admisă o singură modificare faţă de raportul propus de comisia specială. Biroul Permanent urmează să stabilească data votului final, după care proiectul de lege va ajunge la Senat, care este for decizional.

În timp ce deputaţii votau modificările pentru legea statutului magistraţilor, câteva sute de oameni protestau în faţa Parlamentului. Circulaţia a fost oprită pe toată strada Izvor, în condiţiile în care cetăţenii erau în apropierea porţilor de acces. Reporterii Radio România Actualități au aflat ce i-a scos pe oameni în stradă:


Şi la Cluj Napoca, aproximativ 200 de persoane au protestat faţă de intenţia coaliţiei aflate la putere de a modifica pachetul de legi ale justiţiei. Ei au pichetat sediul PSD şi au cerut demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Manifestaţiile de aseară, 6 decembrie, din Bucureşti nu au fost lipsite de incidente – o busculadă s-a produs între protestatari şi jandarmi, în momentul în care cei care ieşiseră în stradă au pătruns pe bulevardul Naţiunile Unite, dintre Parcul Izvor şi Palatul Parlamentului, încercând să blocheze circulaţia autovehiculelor. Jandarmii au intervenit şi au restabilit ordinea în zonă. De asemenea, trei persoane, doi pietoni şi un conducător auto, au fost conduse la sediul Brigăzii Rutiere pentru audieri, după ce au fost implicate într-un incident în zona protestului.

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
Calendarul dezbaterii şi votării bugetului de stat pe 2018 (audio)

Priorităţile Executivului sunt sănătatea, educaţia şi investiţiile

Închide