DE ACTUALITATE

Proteste violente la Paris

Ciocnirile au izbucnit în mai multe rânduri în timpul manifestaţiei.

Împarte cu prietenii tăi

Ciocniri violente la Paris, între poliţişti şi manifestanţii care se opun noii legi a muncii. Cel puţin 11 persoane au fost rănite. Sindicatele spun că vor continua în tribunale lupta împotriva legii care permite patronilor să apeleze mai uşor la disponibilizări.

„De la începutul manifestaţiilor cu privire la legea muncii, 620 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi. Aceste violenţe sunt inacceptabile şi au determinat forţele de ordine să aresteze astăzi (joi) 62 de indivizi, dintre care 32 au fost plasaţi în arest preventiv. În total, 15 poliţişti şi jandarmi au fost răniţi la Paris şi în provincie, dintre care doi grav, care au fost spitalizaţi”, a precizat ministrul Bernard Cazeneuve.

Ministrul şi-a exprimat regretul faţă aceste de incidente care au avut loc în capitală, dar şi la Nantes, Rennes, Rouen, Grenoble, Toulouse şi Montpellier.

Potrivit Prefecturii de Poliţie (PP) a Parisului, 16 persoane au fost reţinute în timpul manifestaţiei la Paris, pentru „port de arme interzise, rebeliune, violenţe asupra agenţilor forţei publice şi distrugere de bunuri publice”.

Patru manifestanţi au fost răniţi, dar şi opt poliţişti şi jandarmi, dintre care „doi prezintă arsuri în urma unor tiruri cu cocteiluri Molotov”.

Aproximativ 78.000 de persoane – 65.000 în provincie şi aproximativ 13.000 la Paris – au manifstat joi împotriva legii muncii, potrivit autorităţilor. Organizatorii afirmă că 170.000 de persoane au participat la aceste proteste, potrivit unei numărători CGT, scrie Le Figaro.

La Paris, ciocniri au izbucnit în mai multe rânduri în timpul manifestaţiei. În procincie au avut loc 168 de mitinguri la care au participat 65.000 de persoane, a precizat Pierre-Henry Brandet, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

 

Sursă: Digi24

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
„Zilele ARADOS”, la Târgu-Jiu și Hurezani

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc duminică.

Închide