DE ACTUALITATE

Radio România Oltenia Craiova – Oamenii anului 65

Atunci când vorbești despre un radio ajuns la vârsta de 65 de ani, te gândești la un radio matur, echilibrat, un radio bine așezat în orice peisaj mediatic. Radioul model, radioul exemplu, echidistant, mai mult ca perfect. Un radio care trebuie ascultat! Sunt, în cei 65 de ani existență, sute de oameni care, fiecare în felul său, au lăsat ceva, au lăsat un semn, o vorbă, o întâmplare, mii de reportaje, note, relatări, emisiuni, milioane de știri… Din toată Oltenia și din Valea Jiului.

Frământări, neliniști, căutări, o infinitate de drumuri pe jos, cu trenul, autoturismul sau RATA. Cu tractorul, pe bicicletă sau cu ia-mă nene! Cărând, pe umăr, reportofonul imens, bateriile de rezervă și doi covrigi în buzunar. Prin frig, prin ploaie, în arșița verii, pe drumuri proaste și prin nopți imposibile. Și nedormite! Prin toate județele Olteniei și prin Valea Jiului.

Sunt oameni care n-au pregetat nicio clipă. Au plecat de-acasă ca să afle și să spună mai departe. Să știe și cel de la gura sobei sau de la umbra viței de vie ce se mai întâmplă prin mica noastră lume.

În 1994, la cei 40 de ani ai radioului craiovean, Radio Craiova tipărea o cărticică intitulată „oamenii anului 40”, în care fiecare era invitat să scrie două rândulețe: preocupări, pasiuni, dorințe, un gând despre radio, maxime, idei preferate…

După 25 de ani…

În 25 de ani, s-a mai înființat un Radio Craiova acolo, Sus! Cu oamenii anului 40. Probabil că Sebastian Domozină (nea Sabi) a rămas director, comentează, în continuare, meciurile de fotbal din Oltenia și face reportaje la televiziunea română. Ca redactor-șef, Florin Stama (Tati), pregătește, la cabină, emisiunile „Aven amentza” sau „Magazin duminical”. Așa cum Constantin Dumitrache (Costică) răscolește bibliotecile și oamenii pentru noi mărturii literare. Când nu-l contrazice, îi mai dă o mână de ajutor și Ioana Dinulescu. Le-a venit în ajutor și Cornel Rusu.

La Actualități, postul nostru ceresc l-a păstrat pe Gheorghe Olteanu (Gigi) ca șef de secție mai ales că are la dispoziție patru dintre cei mai experimentați gazetari: Romeo Popescu (Neica), Ion Ferariu (nea Nelu), Gheorghe Teculescu (nea Gică), Horia Ionescu (Horică).

Liliana Hinoveanu-Ursu (Diriga) a ajuns și ea în redacția dintre stele. N-ar fi exclus să facă echipă cu Irina Teodorescu. Și ce mai echipă!…

Acolo Sus, stăm bine și la Muzical. Liviu Pop, Paul Drăghici, Elisabeta Oprea (Liza), Lucian Iordăchescu (Lucică). Așa cum, cel puțin la fel de bine, stăm la Tehnic. Carelina Badea, Mariana Dondoescu, Titi Dondoescu (Cernele), Zamfir Scurtu (Dădica).

Este, în radioul craiovean stelar, o echipă completă din toate punctele de vedere! A rămas, la secretariat, Maria Gheorghița Mitran. Iar Alexandru Ciupag veghează la treburile contabilicești. Alături de Vilma Bâzdoacă și Lucia Găvozdea.

Și, ca să fie, trupa completă, stă, de curând, de pază, Dumitru Papa.

„Oamenii anului 40”! Se spune, cu cinism, că nimeni nu este de neînlocuit! Și, totuși, poate că fără aceștia, fără truda și pasiunea lor, oamenii anului 65 ar fi fost și mai săraci, și mai neputincioși! Fie și numai pentru faptul că unui radio ca să ajungă la maturitatea și înțelepciunea unui radio de 65 de ani îi trebuie, obligatoriu,… 65 de ani!

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Consultări pentru punerea în aplicare a rezultatului la recentul referendum privind justiţia

Închide