DE ACTUALITATE

Raportul GRECO (audio)

Magistraţii trebuie să lămurească problemele semnalate de raportul GRECO şi nu preşedintele, premierul sau alte forţe politice, a declarat, astăzi, liderul PSD, Viorica Dăncilă, într-un interviu pentru DC News. Preşedintele social democrat spunea că mai sunt şi alte state europene care nu au pus în practică tot ce recomandă organismul anticorupţie al Consiliului Europei, dar şi-au motivat decizia foarte bine:

Vă reamintim că, Raportul Greco semnala că România a făcut foarte puţine progrese în adoptarea de măsuri pentru a preveni corupţia în rândul parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor şi pentru a răspunde îngrijorărilor legate de controversata reformă a sistemului judiciar. Experţii europeni şi-au arătat preocuparea faţă de faptul că autorităţile române au ignorat complet recomandarea GRECO de a se renunţa la crearea secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

În plus, ieri, preşedintele Klaus Iohannisa cerut Guvernului să iniţieze urgent un proiect de lege pentru reaşezarea legislatiei în domeniul Justiţiei în coordonatele statului de drept şi în acord cu voinţa populară exprimată la referendumul din mai şi cu recomnadările organismelor internaţionale.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Vremea, 11/12 iulie, în Oltenia (audio)

Închide