DE ACTUALITATE

Războiul de Independență, readus la Corabia

Orașul Corabia va găzdui, în perioada 1-3 noiembrie, un proiect istoric ce ne va transpune în timpul Războiului de Independență și va recrea acea perioadă.

Manifestările se vor derula atât în Piata Independenței, cât și în cetatea sucilor, Sucidava, atmosfera istorică fiind creată cu uniforme de epocă și reconstituirea unor secvențe de luptă.

Obiectivul general al proiectului este crearea și promovarea unui produs turistic reprezentativ prin aducerea la viață a atmosferei istorice din timpul Războiului de Independență de la 1877-1878, țintă ce va avea ca eveniment de vârf reconstituirea unor secvențe de luptă. Proiectul își propune o contribuție substanțială la refacerea identității actului istoric prin achiziția unor seturi de uniforme originale sau uniforme confecționate manual, inclusiv replici de arme și arme originale, similare cu epoca, reeditarea/reconstituirea acțiunilor militare.

În Corabia va fi organizată acțiunea „Antrenament cu temă militară”, tinerii voluntari fiind pregătiți pentru deprinderea abilităților de mânuire a armelor, tabără militară, marș, refacerea atmosferei de epocă. Participă elevi ai Liceului Militar „Tudor Vladimirescu”, de la licee din Vidin, Asociația Tradiții Ostășești, asociații din Vidin și Sofia.

Proiectul „Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea” este implementat de Patronatul Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii Calafat prin programul Interreg V-A România- Bulgaria 2014- 2020.

%d blogeri au apreciat: