DE ACTUALITATE

Reacții după atentatul terorist de la Londra

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă atacul terorist de azi-noapte, din Londra. Într-un mesaj transmis pe Twitter, şeful statului român exprimă totodată compasiune pentru cei care au fost afectaţi de incidente.

6 persoane au fost ucise şi aproape 50 rănite, după ce atacatorii au intrat cu o autoutilitară în mulţime, lângă London Bridge. Teroriştii au înjunghiat apoi alte persoane. Incidentul a avut loc la ora locală 22.00.

În Marea Britanie, partidul conservator a anunţat că îşi suspendă campania pentru alegerile parlamentare programate pentru 8 iunie. De asemenea, şi Partidul Naţional Scoţian a luat o decizie similară.

În Franţa, preşedinţia a anunţat că doi cetăţeni francezi au fost răniţi în atacul de azi-noapte. Autorităţile au anunţat că alte două victime sunt cetăţeni australieni. Incidentul are loc la mai puţin de două săptămâni după ce un terorist sinucigaş a provocat moartea a 22 de persoane care asistau la un concert în oraşul britanic Manchester. Este al 3-lea incident terorist care are loc în Marea Britanie în mai puţin de 3 luni.

 

Primarul Londrei, Sadiq Khan, se declară revoltat şi furios, în legătură cu atacul de azi-noapte din Capitala britanică. Într-o intervenţie televizată, edilul a vorbit înaintea reuniunii cabinetului de securitate, convocată de premierul Theresa May:Primarul Khan a ţinut să laude modul în care au acţionat poliţiştii londonezi în incidentul de azi-noapte.

El a menţionat că nivelul de alertă rămâne la 4 din 5, adică la stadiul „critic”. 6 oameni au fost ucişi şi aproape 50 au fost răniţi, după ce o maşină de tip dubiţă a intrat în plin în trecători la London Bridge.

3 atacatori au ieşit apoi din vehicul şi au început să înjunghie oamenii la întâmplare. Teroriştii au fost şi ei doborâţi de poliţişti. Oamenii legii spun că au ajuns la locul incidentului în mai puţin de 10 minute, după primul apel de urgenţă. Martorii descriu scena în imagini dramatice:

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: