DE ACTUALITATE

Restrictii stricte de maine in mai multe localități ale județului Vâlcea

Incepand de maine, timp de 2 saptamani, în mai multe localități ale județului Vâlcea  vor fi puse în aplicare noi masuri privind prevenirea răspândirii noului coronavirus având în vedere ca a fost depășit indicele de 1,5 la mia de locuitori.

Astfel, începând de mâine, va reveni obligativitatea purtării măștii in spatii deschise și în grupuri mai mari de 2 persoane care nu aparțin aceleiași familii in 14 localități din județ, printre care se numără municipiul Râmnicu Vâlcea, stațiunea Călimănești, dar și orașele Babeni și Ocnele Mari.

Vor fi sistate si evenimentele private, dar și activitatea cinematografelor, spectacolele, concertele, si alte evenimente culturale. Suspendata va fi și activitatea în sălile jocurilor de noroc. In privința restaurantelor și a cafenelelor, amenajate în interiorul clădirilor, activitatea va fi la o treime din capacitatea autorizata de funcționare.

Cât despre unitățile de învățământ, exista 15 scoli care vor funcționa pe cod rosu având în vedere fie apariția mai multor cazuri cu noul coronavirus în rândul elevilor sau al cadrelor didactice, fie din cauza ratei de incidenta raportata la mia de locuitori.

%d blogeri au apreciat: