Connect with us

Sanatate & Life Style

Reteta saptamanii: inghetata de capsune, cu gustul copilariei!

Un gust delicios, cu o textura cremoasa si cel mai important, mult mai sanatoasa decat inghetata din comert!

Published

on

Vara aceasta va puteti aminti de gusturile copilariei incercand sa faceti chiar la voi acasa inghetata de capsune! Un gust delicios, cu o textura cremoasa si cel mai important, mult mai sanatoasa decat inghetata din comert! Puteti folosi si capsune congelate, insa sfatul meu este sa dati o fuga pana la piata si sa luati totusi fructe proaspete. 

Ingrediente pentru 6 portii:

600 grame de capsune proaspete

1 lingura de suc de lamaie

200 grame zahar nerafinat bio

4 galbenusuri mari

1/4 lingurita de sare

500 ml lapte (puteti folosi si lapte de migdale sau soia)

1 pastaie sau esenta de vanilie (dupa gust)

Mod de preparare:

Se pun capsunele intr-un bol, impreuna cu sucul de lamaie si o patrime din zahar. Se amesteca si se lasa la temperatura camerei pentru 30 de minute.

Se amesteca galbenusurile, cu restul de zahar si praful de sare, pana cand devin galben pal si se combina bine cu zaharul.

Intr-un vas mare se pun laptele, bobitele de la pastaia de vanilie si se fierb la foc mediu. Se adauga cateva linguri din aceasta mixtura peste galbenusuri si se amesteca incontinuu.

Apoi se rastoarna galbenusurile peste compozitia cu lapte si se amesteca viguros. Dati focul mic si continuati sa amestecati pana cand crema se ingroasa (4-6 minute) si ramane pe spatele lingurii. Puneti crema intr-un bol. Separat, se toarna apa intr-un alt vas si se pune crema in acesta ca sa se raceasca complet.

Faceti capsunele pasta, folosind blenderul, si apoi rasturnati-le in crema rece. Amestecati bine, acoperiti-o si bagati-o in congelator pentru cel putin 3 ore. La fiecare ora, amestecati-o astfel incat sa devin cremoasa si sa nu formeze cristale de gheata.

 

sursa reteta: andreearaicu.ro