Connect with us

Sanatate & Life Style

Rețeta săptămânii: pască cu branză dulce și stafide!

Nu e deloc greu să faci o pască: un aluat de cozonac și o umplutură simplă de brânză proaspătă de vaci, aromatizată și îndulcită după gust.

Published

on

Nu e deloc greu să faci o pască: un aluat de cozonac și o umplutură simplă de brânză proaspătă de vaci, aromatizată și îndulcită după gust.

Aveti nevoie de următoarele ingrediente:

100 grame unt, 10 ouă, 1 lămâie, 500 ml lapte, sare, 200 grame zahăr, 1 kg făină, 50 grame drojdie, 2 fiole esență de rom, 200 grame stafide, 500 grame brânză proaspătă de vaci, coaja rasă de la o lămâie, 100 grame smântână.

Cum o prepari? Mai întâi se pun stafidele la hidratat, într-o esență de rom amestecată cu puțină apă, după care se pregătește o maia din drojdie, o lingură de făină și 100 ml lapte cald. După ce se amestecă bine, se lasă la crescut până ce își dublează volumul. Următorul pas este separarea a 7 ouă de albușuri și gălbenușuri, iar acestea din urmă se freacă cu un praf de sare până ce vei obține o spumă deschisă la culoare.

Se pune laptele rămas la fiert, alături de zahăr, până ce începe să clocotească, după care se lasă la răcit. Când compoziția s-a răcorit suficient, se adaugă o esență de rom, spuma de gălbenușuri și coaja rasă de lămâie.

Într-un vas încăpător se pune făina, cernută în prealabil. Se face o adâncitură în mijloc, după care se adaugă maiaua și laptele. Se frământă până ce se omogenizează aluatul. Untul se topește și se încroporează treptat. Compoziția se frământă bine, până când coca se desprinde ușor de pe mâini și se lasă la dospit în jur de 45 de minute.

În acest timp se va amesteca brânza cu zahărul, cele 3 ouă rămase, stafidele, smântâna și puțină coajă de lămâie.

După ce aluatul a crescut, se împarte în patru bucăți egale, din care vom face două bucăți de pască.

O parte din aluat se întinde și se va adăuga într-o formă rotundă. O altă parte se va întinde în șir lung, răsucit și se va adăuga pe marginea vasului, pentru a crește din nou, până la dublarea volumului.

În mijloc se va pune umplutura cu brânză și stafide, lucru pe care îl repetăm și pentru cealaltă pască, după care se bagă la cuptor, încălzit în prealabil. După ce s-a rumenit, pasca se lasă la răcit, pentru a fi tăiată cu ușurință.

 

Poftă bună și spor în bucătărie!

 

 

 

sursa: teotrandafir.com

foto: www.retetecalamama.ro

 

 

 

ULTIMA ORĂ

Regional7 ore ago

Învățământ dual, la Vâlcea (AUDIO)

Peste 450 de elevi se pregătesc în prezent, la Rm.Vâlcea, în sistemul de învățământ dual. Tinerii beneficiază de mai multe...

technology computer room health technology computer room health
Regional7 ore ago

Digitalizare în două spitale din Vâlcea (AUDIO)

Două spitale din judeţul Vâlcea, printre care cel de Urgenţă, vor beneficia de o investiţie în digitalizare de aproximativ 2...

International7 ore ago

Premierul ucrainean: Ucraina şi Polonia au făcut progrese în ceea ce priveşte deblocarea frontierei comune

Ucraina şi Polonia au făcut progrese în ceea ce priveşte deblocarea frontierei comune, spune premierul ucrainean, Denis Şmihal după discuţiile...

National7 ore ago

Guvernul a prelungit perioada de aplicare a tarifelor de primă maxime de asigurare RCA

Guvernul a aprobat azi şi prelungirea – cu trei luni – a perioadei de aplicare a tarifelor de primă maxime...

National7 ore ago

Guvernul a aprobat prelungirea schemei de plafonare a preţurilor la energie electrică şi gaze naturale (AUDIO)

Guvernul a aprobat astăzi prelungirea – până la 31 martie 2025 – a schemei de plafonare a preţurilor la energie...

National8 ore ago

Propunerile organizațiilor de mediu pentru revizuirea Planului Național Integrat Energie și Schimbări Climatice

Legea climei, adoptată la 24 iunie 2021, stabilește ca obiectiv obligatoriu, ca UE să devină neutră din punct de vedere...

Regional8 ore ago

Dolj: A fost finalizat proiectului de modernizare a drumului județean (DJ) 561B Segarcea – Valea Stanciului

Consiliul Județean Dolj anunță finalizarea proiectului de modernizare a drumului județean (DJ) 561B Segarcea – Valea Stanciului, un efort susținut...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON