DE ACTUALITATE

Rezultate la BAC

Georgiana Amelia Dumbravă şi Nicuşor Alexandru Firuţi, de nota 10!

Împarte cu prietenii tăi

            Judeţul Gorj are un procent redus de promovabilitate la prima sesiune a examenului de bacalaureat, respectiv de 53,51%, înainte de depunerea contestaţiilor. Procentul este cu mult sub media națională de 66,41%. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj au declarat însă că, pentru promoţia curentă, procentul de promovabilitate este mai mare, peste 60,28%, dar promoţiile anterioare au tras în jos rezultatul general.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar, Georgeta Popescu, a precizat că există 265 de situaţii în care elevii au obţinut medii peste 5, dar nu 6, cât este necesar pentru promovarea examenului.

Doi elevi au reuşit să obţină media 10. Este vorba despre Georgiana Amelia Dumbravă de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“, şi Nicuşor Alexandru Firuţi de la Colegiul Naţional „George Coşbuc“ din Motru. Promovabilitate 100% are doar Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ din municipiul Târgu Jiu.

Cele mai slabe rezultate au fost obţinute în Baia de Fier. Liceul Tehnologic din localitate este singurul din Gorj unde niciun elev nu a luat bacalaureatul, deși s-au înscris 61 de candidaţi.

 

 

 

 

 

 

foto: ampress.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Oltenia. Canicula rezista!

Închide